Πρόκειται για μια τεχνολογία που αποτελείται από μια ακτίνα ανθρακικού ανιδρύτη που "εξατμίζει" την επιδερμίδα.Η ακτίνα εξατμίζει το νερό στο εσωτερικό των κυττάρων ''καίγοντας''τους υπό θεραπεία ιστούς που αντικαθίστανται στη συνέχεια από τη φυσιολογική ανάπλαση του δέρματος.Το τελικό αποτέλεσμα είναι η μεγαλύτερη σφριγηλότητα του δέρματος και μια μείωση των κηλίδων,των ρυτίδων και των ουλών.

 

Πλεονεκτήματα

Τα πλεονεκτήματα του laser CO2 είναι η περιορισμένη θερμική βλάβη,η απαραίτητη αιμορραγία,η ήπια φλεγμονή και η γρήγορη επούλωση.

Χρησιμοποιείται με επιτυχία στην επεμβατική ανάπλαση του δέρματος.Πράγματι είναι ιδανικό για περιπτώσεις που το δέρμα είναι ταλαιπωρημένο και ανελαστικό,γιατι καταστρέφει τις πιο επιφανειακές στοιβάδες,πρικαλεί την αναγέννηση νέων κυττάρων με παραγωγή κολλογόνου,κάνοντας το δέρμα πιο λείο,σφριγηλό και ελαστικό,χαρίζοντας στο πρόσωπο μια όψη πιο φρέσκια,ξεκούραστη και νεανική,μ' ένα αποτέλεσμα τύπου "lifting".Παρ' όλα αυτά η ανάπλαση με το laser δεν αντικαθιστά το κλασσικό lifting στις περιπτώσεις με σημαντική δερματική χαλάρωση.

H ενέργεια που εκπέμπεται,εξατμίζει και την ίδια στιγμή πήζει ένα πάχος δέρματος μεταξύ 40 και 60 micron (χιλιοστά του χιλιοστού),εξασφαλίζοντας μια ομοι΄΄ομορφη δράση στις υπό θεραπεία περιοχές.

Ενδείξεις

 • Επεμβατική ανάπλαση δέρματος
 • Ρυτίδες χείλους,περιοφθαλμικές,προσώπου
 • Αφαίρεση καλοήθων δερματικών βλαβών,σμηγματορροικών κερατώσεων,κονδύλώματα
 • Ρινόφυμα
 • Επιφανειακές δερματικές μελαγχρώσεις

Οδηγίες πριν την θεραπεία

Είναι βασικό πριν τη θεραπεία η εφαρμογή ενός πρωτοκόλλου για την πρόληψη των δυο πιο σημαντικών επιπλοκών,της υπέρχρωσης και των λοιμώξεων.

Πρόληψη της υπέρχρωσης:O ασθενής πρέπει να χρησιμοποιεί καθημερινά και για δυο εβδομάδες πριν τη θεραπεία προιόντα που περιέχουν βιταμίνη C και αναστολείς της τυροσινόσης.Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιεί υψηλή αντιηλιακή προστασία.

Πρόβλημα των λοιμώξεων:Συνίσταται στη λήψη,αρχίζοντας 24 ώρες πριν την επέμβαση,μιας αντιπυρετικής προφύλαξης με βάση την ακυνολοβόρη και μιας αντιβακτηριακής με αντιβοιωτικά ευρέως φάσματος.

Οδηγίες μετά τη θεραπεία

Μετά τη θεραπεία το δέρμα είναι κοκκινωπό για τέσσερις(4) εβδομάδες και σ' αυτή τη περίοδο πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο και στις λάμπες τεχνητού μαυρίσματος.Μετά τη θεραπεία εφαρμόζεται μια κρέμα αντιβιοτική και αντιφλεγμονώδης.

Επιπλοκές

Αυτές είναι η εμφάνιση υπέρ ή υποχρωματισμών,ειδικά αν δεν ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του ιατρού πριν και μετά τη θεραπεία.Οι υπερχρώσεις μειώνονται σταδιακά στους 6 μήνες,ενώ οι σπάνιοι υποχρωματισμοί μπορούν να εμφανίζονται μέχρι 12 μήνες από την επέμβαση.

Αντενδείξεις

 • ασθενείς
 • εγκυμοσύνη
 • ασθενείς με χρόνια λήψη κορτιζόνης και ρετινοιδών τους προηγούμενους 12 μήνες
 • δερματίτιδες
 • αυτόνοσα νοσήματα
 • χηλοειδή