Τι είναι?

Το ΙΟ είναι ένας δισακχαρίτης που υπάρχει σε όλους τους συνδετικούς ιστούς του ανθρώπου,συμπεριλαμβανόμενου και του δέρματος.

Αυτό το μόριο είναι βασικό για τον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστικών ινών και τη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.Οι αλλοιώσεις του ιαλουρονικού οξέος του δέρματος συνεισφέρουν με το πέρασμα του χρόνου στη γήρανση του δέρματος.

Το ΙΟ υπάρχει φυσικά σε όλους τους ζωντανούς οργανισμούς και είναι το συστατικό των διαστημάτων μεταξύ των κυττάρων των ανθρώπινων ιστών(εξωκυττάριο διάστημα).Πρόκειται για ένα μόριο του οποίου η χημική δομή είναι ίδια με αυτή που βρίσκεται στα βακτήρια,στα ζώα και στους ανθρώπους.Όντας λοιπόν ίδιο σε όλα τα είδη και σε όλους τους ιστούς,παρουσιάζει μια ολική βιοσυμβατότητα.

Η χρήση του ΙΟ καθιερώθηκε εκτός από την αισθητική ιατρική και σε άλλους τομείς,όπως η οφθαλμιατρική και ορθοπεδική.Το ΙΟ που χρησμοποιείται στην αισθητική ιατρική, είναι το αποτέλεσμα πολύπλοκων εργαστηριακών συνθέσεων με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας.Το ΙΟ είναι μια ζέλη,ελαστική άχρωμη και διαφανής αποτελούμενη από διασταυρούμενα μόρια ιαλουρονικού.Η καλή ποιότητα και η διάρκεια απορρόφησης του ιαλουρονικού οξέος εξαρτάται από την ποσότητα των μορίων του ιαλουρονικού και από τους δεσμούς μεταξύ τους σε 1 ml υλικού.

Που χρησιμοποιείται?

Η θεραπεία με βάση το ιαλουρονικό οξύ ενδείκνυται για τηδιόρθωση                                    

     Χείλια:όγκος και περίγραμμα

     Αύλακες(π.χ ρινοπαρειακές)

  • Ρυτίδες προσώπου και άνω χείλους
  • Ουλές ακμής
  • Ουλές μετατραυματικές
  • Ανωμαλίες των μαλακών ιστών
  • Ανωμαλίες μετά από ρινοπλαστική
  • 

Πως χρησιμοποιείται?

Το ΙΟ ενίεται σε πολύ μικρές ποσότητες στις περιοχές που θέλουμε να επέμβουμε

Γίνεται η θεραπεία στο ιατρείο?

Ναι οι ενέσεις πραγματοποιούνται στο ιατρείο και η θεραπεία διαρκεί 15-30 λεπτά.Γενικά δεν είναι απαραίτητη η τοπική αναισθησία,αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια αναισθητική κρέμα,κυρίως για περιοχές όπως τα χείλη.

Πόσο διαρκεί?

Το ΙΟ είναι ένα απορροφήσιμο υλικό,που μπορεί να διαρκέσει από τρεις(3) μήνες έως ένα(1) χρόνο.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο?

Το ΙΟ δεν είναι ένα μόνιμο υλικό.Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά που ενίεται,μεταβολίζεται προοδευτικά και επομένως απορροφάται από τον οργανισμό σε χρόνο που ποικίλει,ανάλογα με την υπό θεραπεία περιοχή  και την ποιότητα του υλικού.

Το αποτέλεσμα του γεμίσματος,της αύξησης του όγκου και της απάλυνσης των ρυτιδών είναι άμεσο και διαρκεί από 3-12 μήνες.Μετά από αυτή τη περίοδο είναι πιθανή η  επανάληψη της θεραπείας περιοδικά. 

  •