Τι είναι?

Είναι μια χειρουργική επέμβαση η οποία επιτρέπει την τροποποίηση του σχήματος μεγάλων και πτωτικών μαστών,τη διόρθωση μιας ασυμμετρίας των μαστών,βελτιώνοντας την αρμονία του σώματος και την αυτοεκτίμηση της γυναίκας.

alt-Πιθανοί υποψήφιοι

Ενδείκνυται για γυναίκες των οποίων οι μαστοί όντας πολύ ογκώδεις μπορούν να προκαλούν διαταραχές όπως:

    • Πόνο ράχης κυρίως στην αυχενική και οσφυική περιοχή
    • Πόνο στη περιοχή των μαστών
    • Αναπνευστικά προβλήματα
    • Εξελκώσεις κάτω από το μαστό και σε αντιστοιχία με τις τιράντες του σουτιέν
    • Ψυχολογικά και κοινωνικά προβλήματα,επηρεάζοντας την καθημερινότητα της γυναίκας και την αθλητική και σεξουαλική δραστηριότητα.

 

Ηλικιακοί περιορισμοί?

Δεν υπάρχουν,αλλά είναι προτιμότερο οι υποψήφιες για την επέμβαση να περιμένουν την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του μαστού και να την αναβάλλουν  οι γυναίκες που προγραμματίζουν μελλοντικά μια εγκυμοσύνη.

Με ποιες επεμβάσεις μπορεί να συνδυαστεί?

Μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνη της ή σε συνδυασμό με άλλες χειρουργικές αισθητικές  επεμβάσεις,όπως η λιποαναρρόφηση,η ρινοπλαστική  κ.λ.π

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές?

Η μειωτική των μαστών είναι μια επέμβαση που δίνει πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη ικανοποίηση τόσο στον ασθενή όσο και στον γιατρό που την πραγματοποιεί.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται χιλιάδες επεμβάσεις μαστού σε όλο το κόσμο.Είναι απαραίτητο όμωςνα μην υποτιμούμε τη φύση και τους κινδύνους μιας χειρουργικής επέμβασης και να μην υποπέσουμε στο λάθος να απευθυνθούμε σε γιατρούς μη ειδικούς ,που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τιμές πενιχρές σε ιδρύματα μη πιστοποιημένα(κέντρα αισθητικής,ιατρεία κ.λ.π)

Πρόκεται για μια χειρουργική επέμβαση όπου οι επιπλοκές είναι σπάνιες,αλλά μπορούν να συμβούν και μορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα από ειδικούς στη πλασική χειρουργική και σε πιστοποιημένα ιδρύματα.

Για να μειωθούν οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές,είναι απαραίτητο να ακολουθούνται οι οδηγίες και οι συμβουλές που θα σας δώσει ο χειρουργός πριν και μετά την επέμβαση.Οι καπνίστριες πρέπει να μειώσουν το κάπνισμα,γιατί αυξάνεται ο κίνδυνος επιπλοκών και καθυστερείται η επούλωση.

Προεγχειρητική επίσκεψη

Κατά την πρώτη επίσκεψη ο χειρουργός θα αξιολογήσει το μέγεθος και τις διαστάσεις του μαστού,της θηλής και της θηλαίας άλω,και θα σας προτείνει τις πιθανές αλλαγές του σχήματος και του όγκου του μαστού.

Τύπος αναισθησίας?

Η επέμβαση πραγματοποιείται με αναισθησία σε περιβάλλον ημερήσιας νοσηλείας

Πόσο διαρκεί?

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-1.30 ώρα και καταλήγει με μια επίδεση,που θα αφαιρεθεί την μεθεπόμενη ημέρα της επέμβασης.

Που γίνονται οι τομές?

Οι τομές γίνονται γύρω από τη θηλαία άλω και κατεβαίνουν κάθετα μέχρι την υπομάστια γραμμή  και κατά μήκος αυτής.(έχει σχήμα ανάστροφου Τ).

Η μειωτική των μαστών αφήνει ουλές οι οποίες κρύβονται στο κάτω μέρος του μαστού και καλύπτονται από το σουτιέν ή το μαγιό που βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου.

alt