altTI είναι?

Είναι μια χειρουργική επέμβαση που έχει σκοπό να προσδώσει στο πρόσωπο μια πιο νεανική όψη,βελτιώνοντας την αισθητική του προσώπου χωρίς να αλλοιώσει τη φυσιογνωμία .Η παρατεινόμενη έκθεση στον ήλιο,το στρες της καθημερινής ζωής,μια μη σωστή διατροφή,τα αποτελέσματα της βαρύτητας και το΄πέρασμα του χρόνου, επιφέρουν  αναπόφευκτα σημάδια γήρανσης του προσώπου και του λαιμού,που εκδηλώνονται με ρυτίδες γύρω από τη μάτια  και μεταξύ μύτης και στόματος,με τη πτώση των παρειών και τη συγκέντρωση λίπους γύρω από το πηγούνι και το λαιμό.

Η ανόρθωση προσώπου επιτρέπει την εξάλειψη των ρυτίδων και της περίσσειας λίπους, βελτιώνοντας τη θέση των μυών του προσώπου, τεντώνοντας το δέρμα του λαιμού και του προσώπου.

Ηλικιακοί περιορισμοί

Δεν υπάρχουν ηλικιακοί περιορισμοί.Ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών που καταφεύγουν στη χειρουργική αυτή επέμβαση είναι μεταξύ 50 και 60 ετών,χωρίς να αποκλείονται και ακόμα μεγαλύτερες ηλικίες.

Για ποιον είναι κατάλληλη μια τέτοια επέμβαση?

Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι άντρες και γυναίκες των οποίων το πρόσωπο και ο λαιμός έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια γήρανσης,αλλά το δέρμα τους διατηρεί μια καλή ελαστικότητα.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές?

Είναι μια χειρουργική επέμβση η οποία όταν γίνει από έναν ειδικό στη πλαστική χειρουργική και σε πιστοποιημένα νοσοκομεία ή κλινικές,τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση,όπου οι επιπλοκές(αιμάτωμα,λοίμωξη κ.λ.π) είναι σπάνιες,αλλά μπορούν να συμβούν.Αντιμετωπίζονται όμως εύκολα μόνο αν η επέμβαση γίνεται από ειδικούς και σε πιστοποιημένα νοσοκομεία και κλινικές.

Για να μειωθούν οι κίνδυνοι και οι επιπλοκές, είναι πολύ σημαντικό ο ασθενήςνα ακολουθεί τις συμβουλές και τις οδηγίες του χειρουργού πριν και μετά την επέμβαση.

Οι καπνιστές θα πρέπει να διακόψουν το κάπνισμα δυο(2) εβδομάδες πριν την επέμβαση,γιατί το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο επιπλοκών και προκαλεί επιβράδυνση στην επούλωση.

Προεγχειρητική επίσκεψη

Κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψης, ο χειρουργός εξετάζει την ποιότητα  του δέρματος,των μυών και την οστική δομή του προσώπου,προβάλοντας στον ενδιαφερόμενο τους στόχουςκαι το αισθητικό αποτέλεσμα που θα προκύψει.

Ο χειρουργός πρέπει να εξετάσει την κατάσταση υγείας του ενδιαφερόμενου για να εντοπίσει τα προβλήματα (υψηλή πίεση,προβλήμστα πηκτικότητας ή ουλών),που μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα της επέμβασης.

Πριν από την επέμβαση θα λάβετε οδηγίες σχετικά με την διατροφή προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά,την κατανάλωση φαρμάκων,βιταμινών,αλκοόλ και τσιγάρων.Αν είστε καπνιστές, είναι βασικό να διακόψετε το κάπνισμα τουλάχισρτον δυο εβδομάδες πριν την επέμβαση,αφού ο καπνός αναστέλλει τη ροή του αίματος προς το δέρμα,επηρεάζοντας έτσι την επούλωση των τραυμάτων.

Τι τύπος αναισθησίας εφαρμόζεται?

Το lifting γίνεται υπό γενική αναισθησία και ο ασθενής παραμένει στην κλινική για ένα(1) βράδυ.Μικρότερης έκτασης  lifting γίνονται με τοπική αναισθησία και καταστολή(σημαίνει ότι θα είστε ξύπνιοι,αλλά χαλαρωμένοι χωρίς να πονάτε) και η νοσηλεία είναι ημερήσια.

Οι τομές είναι εμφανείς?

Οι τομές κατά κύριο λόγο είνα αθέατες,κρυμένες ανάμεσα στα μαλλιά ,μπροστά και πίσω από τα αφτιά.Μπορεί να χρειαστεί και  μια τομή κάτω από το πηγούνι για τη βελτίωση της όψης του λαιμού.

Μετεγχειρητική πορεία

 Τις πρώτες  ώρες μετά την επέμβαση πρέπει να παραμείνετε σε ανάπαυση με το κεφάλι ελαφρώς ανυψωμένο κατά 45ο.

Τη τρίτη μέρα μπορείτε να πλυθείτε και να αναλάβετε τις συνήθεις δραστηριότητές σας,αποφεύγοντας κουραστικές δραστηριότητες,ζεστά μπάνια και να εκτίθεστε στον ήλιο

Αρχικά το πρόσωπο είναι πρησμένο,μα μέσα σε 2-3 εβδομάδες,το οίδημα εξαφανίζεται προοδευτικά.

Μέσα στην τρίτη εβδομάδα μπορείτε να αναλάβετε σταδιακά τις δραστηριότητές σας,συμπεριλαμβανομένης και της ήπιας γυμναστικής.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές ήδη από τις πρώτες εβδομάδες,ενώ θα φανεί οριστικά στους έξι(6) μήνες από την επέμβαση.

Τι αποτελέσματα μπορείτε να περιμένετε?

Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι πολύ ικανοποιητικό και διαρκεί,αλλά δεν είναι μόνιμο.Επηρεάζεται από τον τρόπο ζωής σας(αυξομείωση βάρους,κάπνισμα κ.λ.π) και από τα αναπόφευκτα αποτελέσματα της βαρύτητας και της γήρανσης.

 

alt  alt